Houtmodulebouw

De snelle én duurzame oplossing voor alle woningvraagstukken: dat is houtmodulebouw. Al sinds 2015 produceren wij in opdracht van gemeenten, woningcorporaties, bouwers, beleggers en eindgebruikers kant-en-klare en volledig circulaire houten woningen, appartementen en studio’s. Deze gebouwen zijn niet alleen duurzaam en eenvoudig demontabel, maar ook verplaatsbaar en remontabel. Hiermee kan eenvoudig ingespeeld worden op groei of krimp. Onze woningen zijn van een uitmuntende woonkwaliteit, bieden de bewoners een gezond en prettig leefklimaat en zijn volledig KOMO-gecertificeerd op gebouwniveau, en dat is uniek in Nederland.

Bewust bouwen met hout

Hout is het ideale bouwmateriaal voor woningen. Het is een natuurlijke, onuitputtelijke grondstof waar bij de verwerking tot het eindproduct relatief weinig CO₂ wordt uitgestoten. Daarnaast neemt hout in geringe mate koude en warmte op en is het zeer brandveilig, wat zorgt voor een prettig leef- en woonklimaat. Doordat hout een langdurige circulaire restwaarde heeft, is dit materiaal duurzamer en goedkoper in vergelijking met andere bouwmaterialen.

Flexibele huisvesting van permanente kwaliteit

De woningtypes die wij op basis van de houten modules bouwen, zijn van permanente woonkwaliteit en hebben een levensduur die gelijk staat aan de groeiperiode van een nieuwe boom. De maatvoering binnen dit modulaire systeem is gestandaardiseerd en geoptimaliseerd, maar er is volledige flexibiliteit in configuratie, afwerking en detaillering. Zo creëren we snel en eenvoudig een woongebouw dat helemaal bij de wensen past. Of het nu gaat om een woonstudio die uit één prefab module bestaat of een appartementencomplex met meerdere bouwlagen.

Eenvoudig verplaatsbaar

We maken onze houten modules van CLT, ofwel kruislings verlijmde houtlagen, waardoor het bouwmateriaal supersterk, stabiel en stijf is. Hierdoor zijn de modules sterk genoeg om de constructie van een gebouw te vormen en te dragen en tegelijkertijd eenvoudig en snel te verplaatsen.

Houten woonstudio in fabriek
Woning met houten plafond en wanden van binnen met een eethoek en zithoek en grote ramen met uitzicht op water

Kant-en-klaar inzetbaar

De houten modules worden onder perfecte omstandigheden in fabriek gemaakt en het eindproduct is kant- en-klaar. Dus ook inclusief wc, badkamer, keuken, ramen, deuren, afwerking van vloeren, CLT-wanden en plafonds, gevels en daken. Afhankelijk van de wensen installeren we een luchtwarmtepomp of triple beglazing om ervoor te zorgen dat de woning geen energie verbruikt, maar juist opwekt. En die productie doen we snel: we kunnen dagelijks vier woningen produceren en dit zelfs uitbreiden naar acht. Hiermee kunnen we snel acteren op situaties als bijvoorbeeld (tijdelijke) woningnood.

Efficiënt in productie, transport en bouw

We maken onze houten modules niet alleen onder de perfecte omstandigheden, ook bij het transport en de montage houden we rekening met de meest efficiënte route en volgorde. Zo voorkomen we onnodige reisbewegingen en overlast.

Meer weten over houtmodulebouw?

Ronald kan je er alles over vertellen!
Man poseert met documenten
Ronald van Hoffe

Bekijk onze projecten

59 appartementen op De Klamp in Heerhugowaard
Lees meer
Bijzondere prefab bergingen in Nijkerk
Lees meer
Houten woongebouwen in Alkmaar
Lees meer
Onderwijsgebouw Kindplein West in Ommen
Lees meer
Opbouw van gelamineerde houtconstructies schoolgebouw.
Duurzaam schoolgebouw in Drachten
Lees meer
Daken en bergingen in Dinxperlo
Lees meer
Houten woontoren Timberhouse in de wijk Buiksloterham te AmsterdamIn de nieuwe stadswijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord is een massief houten woontoren van zeven verdiepingen, uitgevoerd in circulaire houtmodulebouw gerealiseerd. Deze massief houten woontoren mochten wij realiseren in opdracht van Timber & Co volgens het ontwerp van Finch Buildings.
Lees meer
Geïsoleerde bergingen in Bedum
Lees meer
Aardbevingsbestendige woningen AppingedamIn de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam start de tweede fase van het project ‘Vliesgevelwoningen’.
Lees meer
Houten draagconstructie gemeentehuis Twello
Houten constructie Gemeentehuis TwelloVerduurzaming en renovatie Gemeentehuis Twello
Lees meer