Geschreven op 18-01-2017

45 jaar oude spanten in nieuwbouw

Vorige week bereikte de bouw van de nieuwe productiehal in Vroomshoop zijn hoog(s)te punt. Bert Brinks, manager R&D en ruim 45 jaar in dienst bij De Groot Vroomshoop, had de eer de eerste hergebruikte dakligger te plaatsen. Hiermee bereikte de bouw tevens zijn hoogste punt.

Een leuke bijkomstigheid is dat de gebruikte spanten destijds door Bert Brinks waren uitgetekend en geconstrueerd. Na de sloop van de oude hal zijn de spanten aangepast naar de huidige eisen en nu, 45 jaar later, mocht Bert zijn “eigen spanten” terugplaatsen in de dakconstructie van de nieuwe hal. Een memorabel moment voor de wandelende hout-encyclopedie van De Groot Vroomshoop.

“Hergebruik van constructies en materialen past helemaal bij de filosofie van het bedrijf uit Vroomshoop”, zegt Algemeen Directeur Gerard Beltman, “Wij nemen als bedrijf onze verantwoordelijkheid en committeren ons aan de spelregels van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en hebben dat vastgelegd in een MVO-certificaat, waarvoor we jaarlijks worden geauditeerd door een onafhankelijk instituut”. Ook is De Groot (onderdeel van VolkerWessels) voornemens de hal te gaan verwarmen met een pelletkachel, die gevoed wordt met eigen houtresten. Verder gaat er veel restmateriaal (hout, plaatmateriaal, plastic, etc.) terug naar de leverancier, die het weer als grondstof gebruikt voor nieuwe producten. In de nieuwe hal wordt een geautomatiseerde productielijn voor daken geïnstalleerd. Hierdoor wordt de productiecapaciteit van De Groot Vroomshoop fors uitgebreid. “Door deze uitbreiding, maar ook door een optimalisatie van ons logistieke proces, staan we weer gesteld voor de toekomst en kunnen we de toenemende vraag naar prefab houtskeletbouwproducten zoals gevels en daken, blijvend invullen”.

Anderen bekeken ook

Blik mee terug op 2023Vanaf donderdagmiddag 21 december tot en met vrijdag 5 januari zijn wij gesloten. Lees hier hoe je ons tijdens de wintersluiting voor dringende gevallen kunt bereiken. Fijne feestdagen en een voorspoedig 2024!
Lees meer
Minder hout uit Nederlands bos terwijl de vraag naar bouwhout stijgt
Lees meer
Shell en De Groot Vroomshoop werken samen aan bouwsysteem voor elektrisch ladenShell heeft een nieuw concept ontwikkeld voor het opladen van elektrische auto’s. Het concept Mobility Hub is ontstaan vanuit de veranderende mobiliteitsbehoefte in en rond steden. In de ontwerpen voor de nieuwe luifels wordt bewust met hout gewerkt, aangezien dit een hernieuwbare grondstof is die tevens een warme uitstraling heeft. Shell heeft De Groot Vroomshoop […]
Lees meer
Terugblik Kennissessie Industriële Circulaire WoningbouwOp 3 oktober 2023 namen Jan-Willem van de Groep van Building Balance en Gertjan de Werk van Cirkelstad ons mee in de wereld van industriële biobased woningbouw.
Lees meer
Laat je stem horen voor de Nationale houtbouwprijs!Wij zijn gepassioneerd over hout en we hebben weer twee geweldige projecten ingediend voor de Nationale Houtbouwprijs, georganiseerd door het Houtblad. Nu hebben we jullie hulp nodig om genomineerd te worden en kans te maken op de prijs  We hebben twee projecten in de race en elke stem telt. Laten we samen bouwen aan een […]
Lees meer
Stage- en afstudeerplekkenZoals altijd hebben we de afgelopen periode meerdere studenten ontvangen en mogen begeleiden bij De Groot Vroomshoop. Ze hebben inmiddels allemaal hun opdrachten afgerond en genieten (bijna) van een welverdiende vakantie! Ben je benieuwd haar de verhalen van Dave, Ilse, Laurens en Matthijs?
Lees meer
Woongebouw op de Performance Factory in Enschede gaat razendsnel
Lees meer
Uitnodiging voor Kennissessie Industriële Circulaire WoningbouwLaat u informeren over industriële circulaire woningbouw en bezoek onze bouwplaats!
Lees meer
Collega’s winnen Gouden Klomp bij Tot de Nek in de DrekEerste prijs op de 15 kilometer van de Tot de Nek in de Drek Obstacle Mud Run in Vriezenveen!
Lees meer
Performance Factory ontvangt de VeiligWerken pluimOns project- en uitvoeringsteam op de Performance Factory in Enschede hebben afgelopen vrijdag de “VeiligWerken-pluim” van VolkerWessels ontvangen. Goossen Te Pas en De Groot Vroomshoop zijn onderdeel van VolkerWessels en veiligheid is de belangrijkste kernwaarde. Daarbij is het uitreiken van een “VeiligWerken-pluim” een belangrijk onderdeel.
Lees meer