Tijdelijke woonoplossingen

Krapte op de woningmarkt? Tijdelijk en snel meer ruimte nodig? Met onze bouwsystemen Festing® en houtmodulebouw ontwerpen en realiseren we de tijdelijke woonoplossing waar jij naar op zoek bent. Onze huisvestingsoplossingen voor woningcorporaties, ontwikkelaars en gemeenten. Wij gunnen iedereen een fijn thuis.

Woonwijkproof

Nederland heeft de uitdaging aan een samenleving te werken waarin iedereen zich thuis mag voelen. Dat betekent in de eerste plaats dat iedereen een degelijk dak boven zijn hoofd heeft. Huisvestingsproblematiek los je alleen samen op. De Groot Vroomshoop is van huis uit een bouwer. Maar ruime ervaring heeft ons geleerd dat huisvestingsoplossingen succesvoller zijn als je verder kijkt dan het gebouw alleen. Dat maakt onze nette en flexibele huisvestingsconcepten woonwijkproof.

Flexibel en betaalbaar

Wij realiseren tijdelijke en semipermanente woonruimtes met een gebruiks- en exploitatietermijn van maximaal 15 jaar. Verandert de situatie, dan bieden onze woonconcepten veel flexibiliteit. Deze zijn opnieuw in te delen, demontabel, verplaatsbaar en herbruikbaar. Op al onze woonconcepten zijn de gunstige financieringsvormen koop en lease van toepassing.

Een woning met uitstraling

De Groot Vroomshoop bouwt tijdelijke woningen prefab. Dat betekent: energie in de voorbereiding, naadloze productie onder perfecte omstandigheden, overlast voor de omgeving wordt beperkt en er is slechts een korte bouwtijd vereist. We bouwen systematisch, maar de architectonische invulling, indeling, materialisering en gevelafwerking zijn maatwerk en geven uitstraling aan de woningen. Onze bouwsystemen zijn van hoge kwaliteit, bieden comfort en zijn zeer energiezuinig.

De semipermanente woningen in Drachten vanaf het straatbeeld met groen veel natuur ervoor
De overdekte binnenplaats met fietsen van de semipermanente woningen in Drachten

Een flexibele woonoplossing

Bij De Groot Vroomshoop maken we de bouwcomponenten vooraf zelf in de fabriek. Daarna kunnen ze op de bouwplaats snel gemonteerd worden. We kijken vooruit en bieden flexibele oplossingen voor jouw woonconcept die naar behoefte getransformeerd, verplaatst of hergebruikt kunnen worden. Dit doen wij met onze eigen bouwsystemen Festing® en houtmodulebouw.

Uit ervaring weten we dat een tijdelijke woning vaak langer gebruikt wordt dan vooraf ingeschat. Een reden om vooral niet in te boeten op kwaliteit en comfort. Onze oplossingen zijn van hoge kwaliteit, duurzaam en circulair.

Wil je meer weten over onze tijdelijke woningen?

Neem dan contact op met Ronald.
Man poseert met documenten
Ronald van Hoffe

Bekijk onze projecten

De rode studentenhuisvesting in IJmuiden van de buitenkant
Studentenhuisvesting in IJmuidenMaritiem ROC Nova College in IJmuiden leidt studenten op in de zee- en binnenvaart. Veel studenten beginnen op hun 16e aan de opleiding. Waar leeftijdgenoten dan nog thuis wonen bij hun ouders, gaan deze studenten al zelfstandig wonen en voor zichzelf zorgen in tijdelijke huisvesting van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen!
Lees meer
Houten woningen aan Van Oostsanenkade in Alkmaar
Houten woonstudio’s in AlkmaarVan Woonwaard kregen wij samen met Finch Buildings de opdracht voor de bouw van 38 woonstudio’s aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade in Alkmaar. De massief houten Finch studio’s zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar en zullen 50 jaar geëxploiteerd worden op verschillende locaties.
Lees meer
Wooncomplex van hout met witte panelen aan een weg met gras en auto's
Wooncomplex in HaarlemDe Groot Vroomshoop Bouwsystemen heeft in ongeveer 9 maanden tijd 160 appartementen voor statushouders en reguliere woningzoekenden gerealiseerd. Opdrachtgever Elan Wonen hoopt met dit tijdelijke wooncomplex aan het Delftplein bij te dragen in het aanbod voor woonruimte voor statushouders en reguliere woningzoekenden.
Lees meer
De semipermanente woningen in Drachten vanaf het straatbeeld met groen veel natuur ervoor
Semipermanente woningen in DrachtenIn opdracht van Accolade hebben wij 24 semipermanente appartementen aan de Stationsweg in Drachten gerealiseerd. Accolade en de gemeente Smallingerland hebben de handen ineen geslagen om aan het tekort aan woonruimte voor jongeren, kleine huishoudens en statushouders tegemoet te komen.
Lees meer
Migrantenwoningen 'T Veld van veraf met veel natuur
Migrantenhuisvesting ’t VeldDe Groot Vroomshoop Bouwsystemen produceerde en bouwde het medisch centrum op het nieuwe circuit in Zandvoort, dat gebruikt gaat worden voor eerste hulp bij ongevallen en om dopingtests in af te nemen.
Lees meer