Festing bouwsysteem

Met ons eigen ontwikkelde Festing® bouwsysteem realiseren we circulaire gebouwen van hoge kwaliteit voor onder andere onderwijs, zorg, wonen en utiliteit. Door prefab te bouwen kunnen we snel en flexibel maatwerk projecten opleveren die volledig demontabel en remontabel zijn. De gebouwen zijn eenvoudig in te krimpen, aan te passen en uit te breiden. En dat uiteraard zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit.

De houten Amersfoortse Berg in Amersfoort met ronde vormen en gras
Het overzicht van de hele kantine met kleurrijke stoelen van de Nuovo scholengroep in Utrecht

Circulaire oplossing met veel flexibiliteit

Bij De Groot Vroomshoop hechten we veel waarde aan duurzaamheid en circulariteit. Het Festing® bouwsysteem is hier het ideale voorbeeld van. Dit elementen (flat-pack) systeem opgebouwd uit een combinatie van beton, staal en hout. Het Festing® bouwsysteem is systematisch opgebouwd uit prefab onderdelen, maar er is veel vrijheid in architectuur en uitstraling. Dat maakt het de ideale, unieke, hybride en circulaire maatwerk oplossing met veel interne en externe flexibiliteit. Inkrimpen, aanpassen en uitbreiden is geen probleem.

Bouwen onder de meest ideale omstandigheden

Wij bouwen prefab. En dat doen we in onze eigen fabriek, onder de meest ideale omstandigheden. Zo produceren we alle daken en gevelelementen zelf. Hierdoor zijn de faalkosten minimaal, beperken we risico’s en overlast en is de bouwtijd aanzienlijk korter.

Het Festing bouwsysteem

Onze Festing® gebouwen is volledig circulair, flexibel en heeft architectonische vrijheid. Dit elementen bouwsysteem, ook wel flat-pack systeem genoemd, is industrieel, flexibel en zeer circulair. Onze Festing gebouwen zijn opgebouwd met een stalen constructie, prefab betonvloeren, houtskeletbouw gevels en daken. Al deze elementen worden onder perfecte omstandigheden geproduceerd en geleverd en gemonteerd op de bouwplaats. Faalkosten zijn minimaal, risico’s en overlast beperkt en de bouwtijd is heel kort. We bouwen systematisch, maar de architectonische invulling, indeling, materialisering en gevelafwerking zijn maatwerk en geven uitstraling. Er zijn vrije overspanningen van 7200 mm mogelijk om maximale interne en externe flexibiliteit te garanderen.

Korte bouwtijd
Wij produceren prefab. Dat betekent: energie in de voorbereiding, naadloze productie onder perfecte omstandigheden, snelle en nauwkeurige planning, levering en montage op de bouwplaats. Opslagruimte op de bouw is minimaal, risico’s, overlast voor de omgeving beperken we en uw huisvesting staat er veel sneller dan wanneer er traditioneel gebouwd wordt.

Zorgeloos bouwen
De volledige zorg voor uw huisvesting nemen we van u over, van ontwerp tot en met de oplevering. Natuurlijk betrekken wij u volop in het proces. Met voorbeelden, adviezen, visualisaties en transparante all-in prijzen, als u wilt inclusief terreininrichting. Daarbij komen we u graag tegemoet met mogelijke financieringsvormen.

Betrek ons zo vroeg mogelijk bij uw huisvestingsvraagstuk, dan is onze toegevoegde waarde het grootst.

Maatvoering bouwsysteem

De maatvoering van ons bouwsysteem is gebaseerd op een stramienmaat van 2400 x 7200 mm. De ideale maatvoering voor onderwijs-, kantoor- en zorg- en woningbouw, waarbij ruimtes in de bekende meest voorkomende veelvoud van 1200 mm kunnen worden ontworpen.

Benieuwd naar Festing?

Neem contact op met Kornel voor meer informatie!
Man poseert in pak voor houten plank
Kornel Poelsma

Bekijk onze projecten

59 appartementen op De Klamp in Heerhugowaard
Lees meer
Bijzondere prefab bergingen in Nijkerk
Lees meer
Houten woongebouwen in Alkmaar
Lees meer
Onderwijsgebouw Kindplein West in Ommen
Lees meer
Opbouw van gelamineerde houtconstructies schoolgebouw.
Duurzaam schoolgebouw in Drachten
Lees meer
Daken en bergingen in Dinxperlo
Lees meer
Houten woontoren Timberhouse in de wijk Buiksloterham te AmsterdamIn de nieuwe stadswijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord is een massief houten woontoren van zeven verdiepingen, uitgevoerd in circulaire houtmodulebouw gerealiseerd. Deze massief houten woontoren mochten wij realiseren in opdracht van Timber & Co volgens het ontwerp van Finch Buildings.
Lees meer
Geïsoleerde bergingen in Bedum
Lees meer
Aardbevingsbestendige woningen AppingedamIn de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam start de tweede fase van het project ‘Vliesgevelwoningen’.
Lees meer
Houten draagconstructie gemeentehuis Twello
Houten constructie Gemeentehuis TwelloVerduurzaming en renovatie Gemeentehuis Twello
Lees meer