Bouwsystemen

Bij De Groot Vroomshoop bouwen we bewust met hout. We bouwen circulair en kijken verder dan het gebouw alleen. We kijken naar de omgeving en de visie. Die van nu en de toekomst. Want ons doel is om de wereld elke dag een beetje mooier te maken. Niet alleen voor de huidige generatie, maar juist voor de toekomstige generatie. Onze modulaire en circulaire bouwoplossingen voor onder andere het onderwijs, de zorg, wonen en werken, leveren daar een belangrijke bijdrage aan.

De voorkant en plein van het houten gebouw van Het Epos
ModulinnMet de innovatieve modulaire huisvestingsoplossing Modulinn® maken we houten verplaatsbare gebouwen.
Lees meer
Houten woongebouw M'DAM aan de Pierebaan in Monnickendam
HoutmodulebouwDe snelle én duurzame oplossing voor alle woningvraagstukken: dat is houtmodulebouw.
Lees meer
Migrantenwoningen 'T Veld van veraf met veel natuur
FestingMet ons eigen ontwikkelde Festing® bouwsysteem realiseren we circulaire gebouwen van hoge kwaliteit.
Lees meer

Emissiearm bouwen

Duurzaam bezig zijn is niet meer voldoende, we moeten meer doen om de wereld ook voor de volgende generaties mooi en leefbaar te houden. Daarom bouwen we niet alleen duurzaam, maar inmiddels zelfs emissiearm.

Bewust bouwen met hout

In al onze bouwsystemen is hout een onmisbaar materiaal. Sommige bouwprojecten bestaan zelfs enkel uit hout, waaronder onze houtmodulebouw-woningen. Maar ook het Modulinn® bouwsysteem is bijna volledig gebaseerd op hout. En dat is niet voor niets: hout is het ideale bouwmateriaal. Het is een natuurlijke grondstof, waarbij relatief weinig CO₂ wordt uitgestoten. Daarnaast is het brandveilig, zeer sterk en tegelijkertijd stabiel en heeft het een langdurige circulaire restwaarde. Voor onze bouwprojecten verwerken wij enkel hout uit duurzaam beheerde bossen met het STIP®-keurmerk.

Korte bouwtijd, weinig overlast

Wij bouwen bewust en we bouwen prefab. Dit betekent dat we waar mogelijk de onderdelen voor onze bouwsystemen al zoveel mogelijk voorbereiden in onze eigen fabriek. Hierdoor kunnen we de producten snel en onder de meest ideale omstandigheden bouwen, verkorten we de bouwtijd aanzienlijk en beperken we CO₂-uitstoot tijdens het vervoer en op de bouwplaats. Ook vermindert het overlast voor omgeving en bewoners. Of het nu om nieuwbouw of renovatie gaat.

Verplaatsbaar en modulair

Bij het bouwen houden we rekening met de toekomst. En omdat we geen glazen bol hebben moeten we oplossingen bieden die schaalbaar zijn. Die eenvoudig aan te passen zijn. Al onze bouwsystemen voldoen hieraan. Het Festing® bouwsysteem is volledig demontabel en remontabel, waardoor er eenvoudig ingespeeld kan worden op krimp of groei. De Modulinn® en houtmodulebouw-systemen zijn modulair en kunnen daarom eenvoudig verplaatst worden. En dat zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

De binnenkant met tafels en stoelen van basisschool Klein Amsterdam

Onze bouwsystemen

 

Modulinn bouwsysteem

Samen met SeARCH Architecten hebben we het gemeenschappelijke auteursrecht van de innovatieve modulaire huisvestingsoplossing Modulinn®. Met de bijna volledig houten gebouwen waarmee we een unieke en prachtige uitstraling kunnen creëren leveren we een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke uitdagingen, waaronder de reductie van CO₂ en stikstof, energiebesparing en een gezonder leefklimaat.

Ons Modulinn® bouwsysteem is geschikt voor onderwijs, zorg, wonen en werken. Of het nu gaat om een vaste of tijdelijke basis: door het bouwwerk volledig op te bouwen uit houten prefab modules is dit gemakkelijk aan te passen en zelfs volledig te verplaatsen.

Houtmodulebouw

Ons houtmodulebouwconcept is een snelle en duurzame oplossing voor alle woningvraagstukken. Deze kant-en-klare en volledig circulaire houten gebouwen zijn zeer geschikt voor onder andere woningen, appartementen en studio’s. De woningen zijn van hoge woonkwaliteit en zijn niet alleen demontabel, maar ook volledig verplaatsbaar en remontabel. Daarnaast zijn de gebouwen die wij bouwen met dit modulaire bouwsysteem volledig KOMO-gecertificeerd.

Festing bouwsysteem

Voor circulaire gebouwen van hoge kwaliteit voor bijvoorbeeld onderwijs, zorg, wonen en werken is ons flat-pack bouwsysteem Festing® de perfecte oplossing. Door prefab te bouwen leveren we snel en flexibel maatwerk projecten op die eenvoudig aan te passen, in te krimpen en uit te breiden zijn. Het Festing® bouwsysteem is systematisch opgebouwd uit prefab onderdelen en tegelijkertijd is er veel ruimte voor maatwerk. Hierdoor is het een ideale hybride oplossing.

Volledige ontzorging

Wij zorgen ervoor dat jij zorgeloos kunt bouwen. Of het nu om een tijdelijke of permanente huisvesting, wij zorgen voor de juiste oplossing. Door onze jarenlange ervaring zijn we ervaren turn-key  bouwers in de utiliteit- en woningebouw. Wij zijn specialist en hebben veel ervaring in verschillende Design en Build processen, zowel qua validatie als kwaliteit en grote kennis van UAV-gc. Wel zo handig!

Financieringsmogelijkheden

We nemen je van a tot z mee in het traject. Er zijn verschillende financieringsvormen mogelijk, waaronder lease en huur. Ook dit bespreken we vooraf met elkaar.

Veelgestelde vragen over onze bouwsystemen

Welke houtsoorten verwerken jullie?

Wij zijn PEFC, FSC® en STIP® gecertificeerd. Dit betekent dat we enkel houtsoorten gebruiken die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

Zijn alle bouwsystemen verplaatsbaar?

De bouwoplossingen die we volgens het Modulinn® bouwsysteem of met houtmodulebouw bouwen zijn volledig verplaatsbaar. De bouwwerken met het Festing® systeem zijn circulair, demontabel en remontabel. Wordt een project niet opnieuw opgebouwd, dan vinden we altijd een nieuwe bestemming voor het materiaal. Bij ons gaat niets zomaar verloren!

Bieden jullie oplossingen voor tijdelijke of permanente huisvesting?

Onze bouwsystemen zijn zowel geschikt voor tijdelijke als permanente huisvesting. Dit geldt voor woningen, maar ook voor onderwijs, zorg en utiliteit. Ook als het om een tijdelijke oplossing gaat, zorgen wij voor de hoogste kwaliteit en duurzaamheid van het project.

Meer weten over onze bouwsystemen?

Neem contact op met Ronald voor meer informatie!
Man poseert met documenten
Ronald van Hoffe

Bekijk onze projecten

59 appartementen op De Klamp in Heerhugowaard
Lees meer
Bijzondere prefab bergingen in Nijkerk
Lees meer
Houten woongebouwen in Alkmaar
Lees meer
Onderwijsgebouw Kindplein West in Ommen
Lees meer
Opbouw van gelamineerde houtconstructies schoolgebouw.
Duurzaam schoolgebouw in Drachten
Lees meer
Daken en bergingen in Dinxperlo
Lees meer
Houten woontoren Timberhouse in de wijk Buiksloterham te AmsterdamIn de nieuwe stadswijk Buiksloterham in Amsterdam-Noord is een massief houten woontoren van zeven verdiepingen, uitgevoerd in circulaire houtmodulebouw gerealiseerd. Deze massief houten woontoren mochten wij realiseren in opdracht van Timber & Co volgens het ontwerp van Finch Buildings.
Lees meer
Geïsoleerde bergingen in Bedum
Lees meer
Aardbevingsbestendige woningen AppingedamIn de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam start de tweede fase van het project ‘Vliesgevelwoningen’.
Lees meer
Houten draagconstructie gemeentehuis Twello
Houten constructie Gemeentehuis TwelloVerduurzaming en renovatie Gemeentehuis Twello
Lees meer