Techniek

Presteren met ons eigen
IFD-bouwsysteem

Presteren met ons eigen
IFD-bouwsysteem

Techniek

De Groot Vroomshoop Bouwsystemen ontwikkelde een eigen IFD-bouwsysteem. IFD staat voor Industrieel, Flexibel en Demontabel. Wij bouwen prefab. Dat betekent: energie in de voorbereiding, naadloze productie onder perfecte omstandigheden, snelle en just in time planning, levering en montage op de bouwplaats. Faalkosten zijn minimaal, risico’s en overlast beperkt en de bouwtijd is heel kort. We bouwen systematisch, maar de architectonische invulling, indeling, materialisering en gevelafwerking zijn maatwerk en geven uitstraling. Er zijn vrij overspanningen van 7200 mm mogelijk om maximale interne en externe flexibiliteit te garanderen.

De belangrijkste kenmerken van ons IFD elementen-bouwsysteem

Zeer energiezuinig

De combinatie van bouwelementen ins ons bouwsysteem is zeer energiezuinig:

  • Hoogrenderende beglazing
  • Warmte accumulerende betonvloeren
  • Hoog isolerende wanden
  • Warmte werende wanden
  • Lichte kunststof dakbedekking voor extra warmtewering
  • Plafondhoogtes van 2800 mm voor goede luchtkwaliteit
Hoge belevingswaarde

Onze gebouwen worden door gebruikers als heel prettig ervaren. De akoestiek is uitstekend, dankzij toepassing van zware trillingsarme en geluiddempende betonvloeren, een vrijdragend akoestisch systeemplafond met inbouwarmaturen en de materialisering van de binnenwanden. De grote inwendige hoogte en het vele daglicht zorgen voor een prettig ruimtelijk effect. De kunststof buitenkozijnen hebben het luxe verdiepte profiel met de uitstraling van houten kozijnen, maar dan natuurlijk volledig onderhoudsarm. Er wordt een kruipruimte toegepast voor het leggen van extra leidingen en eventueel benodigd onderhoud van bestaande leidingen. Alle buitendeuren worden uitgevoerd in kwalitatief hoogwaardig hardhout in plaats van kunststof.

Op de groei

De maatvoering van ons bouwsysteem is gebaseerd op een stramienmaat van 2400 x 7200 mm. De ideale maatvoering voor onderwijs-, kantoor- en zorg- en woningbouw, waarbij ruimtes in de bekende meest voorkomende veelvoud van 1200 mm kunnen worden ontworpen.

Interesse in onze diensten?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Bel 0546-666333 of mail naar info@degrootvroomshoop.nl

Ik wil meer informatie over De Groot Vroomshoop
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Print Friendly, PDF & Email