Doorstroming op de huizenmarkt

Door middel van modulaire bouw met massief houten modules bieden we gemeenten en woningcorporaties een flexibele oplossing om de doorstroming op de huizenmarkt te bevorderen. We maken het mogelijk om een comfortabel en gezond onderkomen te bieden aan gezinnen, alleenstaanden, statushouders, arbeidsmigranten, studenten en jongeren. Samen bouwen we permanente circulaire massief houten woningen.

Kwalitatief en duurzaam

Wij bouwen modulaire gebouwen van kwalitatief hoogwaardig duurzaam hout. Dit doen we met ons houtmodulebouwconcept. Onze houten gebouwen worden volledig geproduceerd in onze eigen fabriek en laten zich aanpassen aan de omgeving en omstandigheden. De modules kunnen mee veranderen met de doelgroep, het gebruik en de locatie, zowel tijdelijk als permanent. Een korte bouwtijd en de mogelijkheid om de module in zijn totaliteit te verplaatsen kenmerken ons product.

Bewust bouwen met hout

Hout is het ideale bouwmateriaal voor woningen. Het is een natuurlijke, onuitputtelijke grondstof waar bij de verwerking tot het eindproduct relatief weinig CO₂ wordt uitgestoten. Daarnaast neemt hout in geringe mate koude en warmte op en is het zeer brandveilig, wat zorgt voor een prettig leef- en woonklimaat. Doordat hout een langdurige circulaire restwaarde heeft, is dit materiaal duurzamer en goedkoper in vergelijking met andere bouwmaterialen.

Flexibele huisvesting van permanente kwaliteit

De woningtypes die wij op basis van de houten modules bouwen, zijn van permanente woonkwaliteit en hebben een levensduur die gelijk staat aan de groeiperiode van een nieuwe boom. De maatvoering binnen dit modulaire systeem is gestandaardiseerd en geoptimaliseerd, maar er is volledige flexibiliteit in configuratie, afwerking en detaillering. Zo creëren we snel en eenvoudig een woongebouw dat helemaal bij de wensen past. Of het nu gaat om een woonstudio die uit één prefab module bestaat of een appartementencomplex met meerdere bouwlagen.

Een toekomstbestendige woning

Met de ervaring en knowhow van De Groot Vroomshoop en ons duurzame houtmodulebouw concept kun je vertrouwen op een toekomstbestendige oplossing voor jouw woningvraagstuk. Hoe eerder je ons in de huisvestingsplannen betrekt, hoe groter onze toegevoegde waarde.

Wij verzorgen het volledige bouwtraject. Van initiatief, ontwerp, het maken van bestekken, het indienen en verzorgen van de totale bouwaanvraag, tot de oplevering en nazorg. Ook bieden we financieringsoplossingen aan. De Groot maakt het mogelijk om het totale bouwtraject van permanente huisvesting aan één partij over te laten.

Wil je meer weten over onze woongebouwen?

Ronald geeft je graag meer informatie.
Man poseert met documenten
Ronald van Hoffe

Bekijk onze projecten

Houten woningen aan Van Oostsanenkade in Alkmaar
Houten woonstudio’s in AlkmaarVan Woonwaard kregen wij samen met Finch Buildings de opdracht voor de bouw van 38 woonstudio’s aan de Cornelis Buysstraat en de Van Oostsanenkade in Alkmaar. De massief houten Finch studio’s zijn bedoeld voor jongeren van 18 tot 28 jaar en zullen 50 jaar geëxploiteerd worden op verschillende locaties.
Lees meer
Houten woongebouw M'DAM aan de Pierebaan in Monnickendam
M'DAM in MonnickendamDe bouw van het houten woongebouw M’DAM aan de Pierebaan in Monnickendam is afgerond. Waterland is hierdoor de eerste gemeente in de regio met een compleet circulair houten woongebouw.
Lees meer
Vier mannen met een certificaat in handen voor een houten woongebouw
Houten woongebouwen krijgen KOMO-certificaatEen mooie beloning voor een vooruitstrevend initiatief; de uit houten modules samengestelde woongebouwen van De Groot Vroomshoop zijn sinds kort KOMO-gecertificeerd. Dit betekent dat het ontwerp en proces van de woongebouwen onafhankelijk is gecontroleerd, getoetst en vastgelegd, wat de kwaliteit van de houten woongebouwen garandeert.
Lees meer
Finch woonmodules in Leiden vaan veraf
Finch woonmodules in LeidenLeiden is een bijzonder wooncomplex rijker. Aan de Sumatrastraat zijn zestien Finch woonstudio’s voor Woningstichting Ons Doel geplaatst.
Lees meer
Houten woontoren met donkerbruine balken en open ruimte
Houten woontoren Timberhouse in BuiksloterhamEen teamprestatie die we leverden met Finch Buildings, vastgoedontwikkelaar en -beheerder Coltavast en alle onze partners en onderaannemers!
Lees meer
Houten gebouwen in een u-vorm met een binnenplaats met gras en bomen
Grootste houten woongebouwen van NederlandAan de Koelmalaan in Alkmaar zijn de voorbereidingen in volle gang voor de bouw van een van de grootste houten woongebouwen van Nederland. De ontwikkeling bestaat uit 2 gebouwen met elk 5 verdiepingen en gaat ruimte bieden aan 129 appartementen voor sociale en middenhuur.
Lees meer