Modulinn

Modules van hout

Modules van hout

Modules van hout

Toekomstgerichte modules van hout

Sinds 1927 bouwt De Groot Vroomshoop bewust met hout, de hernieuwbare grondstof. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen we circulair. En nu, 90 jaar na de oprichting, introduceren we een unieke huisvestingsoplossing: toekomstgerichte modules van hout.

Met dit nieuwe bouwconcept, dat trouwens ook uitermate geschikt is voor de zorg en het bedrijfsleven, bouwen wij duurzaam, circulair en CO2-negatief en laten we zien dat architectuur, verplaatsbare huisvesting en permanente kwaliteit prima samengaan!

Referentieproject Klein Amsterdam

Een prachtig voorbeeld hiervan is het project Klein Amsterdam, waarbij we in samenwerking met SeArch Architecten en basisschool Klein Amsterdam, een uniek concept hebben gecreëerd. We bouwen een school die is opgebouwd uit geprefabriceerde houten modules. Hierdoor kan de school gemakkelijk worden gedemonteerd, verplaatst, vergroot en uitgebreid. Zo kan de opdrachtgever flexibel inspelen op groei en krimp.

We bieden u graag een kijkje in het proces van productie tot oplevering!

1. Het productieproces

Nieuw bouwconcept biedt huisvestingsoplossingen.
In samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdamheeft De Groot Vroomshoop een unieke huisvestingsoplossing gecreëerd: een verplaatsbaar schoolgebouw van permanente kwaliteit. We hebben de houten modules niet alleen op duurzame en circulaire wijze geprefabriceerd, ze zijn ook flexibel inzetbaar, met elkaar te combineren, uit te breiden én verplaatsbaar. En dat is precies de oplossing waar basisschool Klein Amsterdam op zat te wachten. Omdat de definitieve kavel pas over een paar jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. En dat kan nu dus.

2. Transport en montage

Modulair en verplaatsbaar schoolgebouw krijgt vorm.
Over twee maanden opent basisschool Klein Amsterdam de deuren van een uniek, uit houten modules opgebouwd schoolgebouw. Ondertussen zijn de eerste van in totaal 34 modules op de tijdelijke locatie aangekomen en direct vanaf de vrachtwagen gemonteerd. Ook bij dit traject letten we bij De Groot Vroomshoop op elk detail. Op logistiek gebied bijvoorbeeld hebben we bij de productie, het transport en de montage van de houten modules de meest efficiënte volgorde in het proces toegepast. Hierdoor worden onnodige reisbewegingen, oponthoud door files en dus vertraging op de bouwplaats voorkomen.

3. Kinderen bouwen maquette

Uniek bouwconcept als leermiddel voor kinderen
Nog een maand en dan opent basisschool Klein Amsterdam de deuren van een uniek, uit houten modules opgebouwd schoolgebouw. Het bouwconcept achter dit schoolgebouw kunnen we het best omschrijven als een goed uitgewerkte puzzel. En puzzels zijn zeer geschikt als leermiddel voor kinderen. Daarom bieden we leerlingen de mogelijkheid om zelf een maquette van de school in elkaar te zetten. Zodat ze met eigen ogen zien hoe de houten modules samen een nieuw schoolgebouw vormen.

4. De oplevering

Het 1e duurzame, permanente én verplaatsbare schoolgebouw is klaar!
Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam is opgeleverd en opent in de eerste week van februari haar deuren in Amsterdam-Noord. Maar omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een unieke oplossing voor dit onderwijsvraagstuk: verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit en mét een prachtige uitstraling.

Wij zijn trots op dit bouwconcept! 

Bekijk hier de final video.

Bekijk hier foto’s van het eindresultaat.

Foto’s: egbertdeboer.com

Interesse in onze diensten?

Onze medewerkers helpen u graag verder

Bel 0546-666333 of mail naar info@degrootvroomshoop.nl

Ik wil meer informatie over De Groot Vroomshoop
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Print Friendly, PDF & Email